Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Час доїзду скоротився»: медики Херсона – про швидкі від Ріната Ахметова

30.08.2019

Фонд Ріната Ахметова передав обласним лікарням, станціям швидкої допомоги й амбулаторіям сільських громад із 24 регіонів країни чергову партію машин за проектом «200 швидких для України». Під час першого етапу лікарі служби невідкладної допомоги отримали 30 автомобілів. Цього разу їм вручили 27 машин.

До Херсонської області вирушила вже третя машина за проектом «200 швидких для України».

– Перші дві машини від Фонду Ріната Ахметова, які ми одержали в липні, працюють на Каховській та Горностаївській підстанціях. Автомобілі отримали чудові відгуки і від лікарів, і від пацієнтів. Машини маневрені, потужні, дуже швидко доїжджають за викликом. Час доїзду скоротився, – сказав начальник автопарку Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Херсонської області Іван Огородник.

На другому етапі проекту машину швидкої було вручено Скадовській станції екстреної медичної допомоги.

– Наша підстанція обслуговує 48 тисяч місцевого населення й майже мільйон туристів, які приїжджають до нас щоліта. Наші бригади обслуговують 14 000 викликів на рік, і нова машина, що нам сьогодні вручили, стала чудовим подарунком лікарям, місцевим жителям і всім, хто приїжджає до Херсонської області відпочивати. Хочу вказати на чудову комплектацію машин. Тут враховано кожен нюанс нашої непростої роботи. Наприклад, система фіксації дефібрилятора в цих автомобілях найсучасніша. Раніше цей важливий прилад кріпився на гвинти, які медикам треба було досить довго відкручувати. На машинах від Фонду Ріната Ахметова інший принцип фіксації. Тут дефібрилятор за лічені секунди відкріплюється за допомогою спеціального важеля. Це прискорює надання екстреної допомоги на 1,5–2 хвилини. Під час порятунку життя дорога кожна секунда, тому обладнання цієї машини дасть істотну фору медикам.

Спасибі Рінату Ахметову за те, що придбав для станцій швидкої допомоги в усій країні такі чудові машини, – розповів головний лікар Скадовської станції швидкої допомоги Валерій Березовський.

До кінця року проект «200 швидких для України» буде реалізований повністю. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов - єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги. Серед 143 автомобілів, які наразі готуються до передання лікарям, є не лише Peugeot і Citroen, а й Toyota Land Cruiser 150, призначені для найбільш важкодоступних населених пунктів.