Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Бойове хрещення машина пройшла успішно»: медик із Сумської області – про проєкт «200 швидких для України»

11.02.2020

– Якість доріг не скрізь у нас хороша. Є бездоріжжя, по ньому інакше як на джипі не проїдеш. Дуже добре, що Фонд Ріната Ахметова передав нам таку чудову машину. Вона відмінно себе зарекомендувала з найперших виїздів. Першою пацієнткою, яку ми транспортували на автомобілі, стала жінка, яка отримала серйозну травму хребта. Її потрібно було відвезти в лікарню в Шостці, та будь-яка яма могла погіршити стан постраждалої. Але бойове хрещення позашляховика пройшло успішно – ми доставили хвору швидко і акуратно. Колеги провели їй успішну операцію. Тепер з нею все добре, і в цьому велика заслуга автомобіля.

Так сказала про спецавтомобіль, створений на базі Toyota Land Cruiser, головна лікарка Середино-Будської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Валентина Горленко. Медичний заклад отримав автомобіль в грудні 2019 року, в рамках проєкту «200 швидких для України». Загалом амбулаторіям і центрам первинної медико-санітарної допомоги Фонд передав 64 медичних джипа.

Середино-Будська амбулаторія обслуговує більше ніж 10 тисяч людей з 19 населених пунктів району.

– Машина дуже добре обладнана. Вона придатна не тільки для транспортування, але й для надання невідкладної допомоги. І персонал, і пацієнти дуже задоволені автомобілем, – сказала Валентина Іванівна.

Проєкт «200 швидких для України» реалізується  за особистим рішенням засновника Фонду Ріната Ахметова. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.

Крім 64 позашляховиків, медичні держустанови України отримали 22 неонатальних автомобіля та 114 «реанімацій на колесах».