Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Боротьба з COVID-19 в Україні»: Фонд Ріната Ахметова передає допомогу Запорізькій області

06.08.2020

Багатопрофільна міська лікарня інтенсивного лікування міста Дніпрорудне отримала чотири апарати штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова та Запорізького залізорудного комбінату.

– В рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» Фонд Ріната Ахметова закупив понад 200 апаратів штучної вентиляції легенів. Вони передаються державним лікарням, які потребують подібного обладнання більше ніж інші. Конкретних одержувачів Фонд визначає в тісній координації з місцевою владою виходячи з реальних потреб медустанов, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Сертифікат на апарати ШВЛ медикам передав директор з персоналу комбінату Віталій Хрол. За його словами, для Фонду Ріната Ахметова допомога системі охорони здоров'я завжди була одним із пріоритетів.

– У лютому цього року Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу країні. Він виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом. Фонд придбав і передає українським медикам 200 сучасних апаратів штучної вентиляції легенів. Це висококласне обладнання, яке дуже складно купити, бо через пандемію воно затребувано в кожній країні світу. Перші апарати були направлені до державних лікарень ще наприкінці березня, і вони вже рятують життя, – зазначив Віталій Хрол.

Як розповів директор лікарні Юрій Абросімов, отримане медобладнання грає важливу роль у допомозі важкохворим пацієнтам.

– Величезне спасибі Фонду Ріната Ахметова за допомогу, що як ніколи вчасно. Спільними зусиллями ми обов'язково переможемо, а ці апарати будуть ще довго служити для наших пацієнтів, – пояснив Юрій Абросімов.

Медики також зазначили якість отриманої техніки.

– Від керівництва лікарні та колективу відділення анестезіології та інтенсивної терапії хочу сказати спасибі Фонду Ріната Ахметова за те, що забезпечив наше відділення висококласними апаратами штучної вентиляції легенів, – сказав завідувач відділення реанімації Руслан Соболєв.

До слів подяки також приєдналася директорка департаменту охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Вікторія Клименко:

– Сьогодні весь світ докладає величезних зусиль, аби подолати пандемію коронавірусу. Тому ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за те, що він першим в Запорізькій області відгукнувся і вже надав реальну допомогу апаратами ШВЛ.

Крім того, медики відділення інтенсивної терапії, які контактують з хворими на коронавірус, отримали комплекти медичного одягу від Фонду. Він був пошитий на спеціальне замовлення.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві. «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут  і тут.