Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Більш ніж 1900 жителів Донецька й Макіївки отримали кардіопрепарати від Штабу Ахметова. Як подати заявку?

11.11.2016

З моменту запуску проекту Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Кардіодопомога» минуло два роки. За цей час 1907 мирних жителів Донецька й Макіївки віком понад 40 років отримали кардіологічні препарати. Проект діє в межах напряму «Адресна допомога» Штабу.

«З 2014 року Штаб надає допомогу жителям Донецька й Макіївки, які страждають на серцево-судинні захворювання. Ми бачимо, що з плином часу потреба в кардіопрепаратах не зменшується. Найчастіше до нас звертаються по допомогу пенсіонери віком понад 65 років. Деякі приходять за препаратами самі. Але більшість із них навіть не виходять зі своїх будинків. Це – лежачі хворі, які перенесли інсульт, і самотні люди похилого віку, у яких немає коштів купити ліки. Таким людям набори кардіопрепаратів ми привозимо разом із продуктовою допомогою прямо додому», – розповіла Юлія Герасименко, керівник напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

У Штаб надходить багато дзвінків від тяжкохворих людей, що мають проблеми зі здоров’ям, які почалися під час війни на Донбасі. Серед них – сім’я Гриц із Макіївки. У 2015 році 76-річна Ніна Семенівна перенесла інсульт і тепер паралізована. Її дочка, 55-річна Людмила, через важке захворювання тазостегнових суглобів тепер теж не може ходити. «Жінки живуть удвох, допомогти нікому. З останньою надією звернулися до нас. Штаб оперативно доставить їм додому набір кардіопрепаратів і продукти. Самотні люди похилого віку та інваліди залишаються найбільш нужденною категорією жителів Донбасу», – впевнена Герасименко.

Для отримання кардіопрепаратів необхідно залишити заявку на безплатній гарячій лінії Гуманітарного штабу 0800 509 001 і очікувати дзвінка працівника, що розповість, які необхідно підготувати документи, у який день і за якою адресою можна забрати медикаменти. Штаб видає набори медикаментів індивідуально, відповідно до призначення лікаря. Звертатися по допомогу можна повторно, з регулярністю 1 раз у 3 місяці.

Хто може отримати кардіопрепарати від Штабу Ріната Ахметова?

Заявки розглядаються тільки від мирних жителів Донецька й Макіївки, які належать до таких категорій:

  • Діти віком від 0 до 18 років після перенесених критичних кардіооперацій у період бойових дій, з червня 2014 до сьогодні.
  • Дорослі жителі від 40 років і старші, що належать до таких категорій:
  • інваліди 1 та 2 групи, які перенесли інфаркт / інсульт / операцію або перебувають у передінфарктному / передінсультному стані в період бойових дій із червня 2014 до сьогодні;
  • батьки багатодітних або неповних сімей, які перенесли інфаркт / інсульт / операцію або перебувають у передінфарктному / передінсультному стані в період бойових дій, з червня 2014 до сьогодні;
  • ветерани Великої Вітчизняної Війни, які перенесли інфаркт / інсульт / операцію або перебувають у передінфарктному / передінсультному стані в період бойових дій, з червня 2014 до сьогодні.

Під час отримання кардіопрепаратів необхідно пред’явити:

  • медичний висновок лікаря із зазначенням переліку необхідних препаратів;
  • документ, що підтверджує наявність пільг (для громадян у передінсультному або передінфарктному стані)