Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з продуктами від Штабу Ахметова чекає відкриття блокпостів під Мар’їнкою

08.06.2015

Автоколона з продуктами від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова у складі 26 автомобілів, яка тиждень перебуває в Павлограді, не може виїхати до Донецька. Через загострення бойових дій усі пропускні пункти в секторі «Б» із 3 червня закрито. Штаб Ріната Ахметова робить усе можливе, щоб у необхідному обсязі доставити продукти найбільш соціально незахищеним категоріям населення Донбасу на не підконтрольних Україні територіях, і вже 9 червня відправить ще одну автоколону з Дніпропетровська.

«Вже сьогодні в Гуманітарному штабі узялися до формування нової автоколони з 16 автомобілів, яка завтра приєднається до колони з 26 машин у Павлограді. Ми чекаємо поновлення пропускного режиму в Донецьк, і відразу ж готові відправити об’єднану колону з 42 машин із продуктами на склад до Донецька для оперативного формування наборів виживання», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Об’єднана автоколона з 42 великовантажних автомобілів готова доставити до Донецька 840 тонн продуктів для формування 55 тисяч наборів виживання для мирних жителів Донбасу на не підконтрольних Україні територіях.

Через неможливість здійснити планове постачання продуктів до логістичного центру в Донецьку 9 червня пункти видавання допомоги від Штабу Ріната Ахметова на не підконтрольних Україні територіях працювати не будуть. Сьогодні волонтери роздадуть залишки наборів виживання, запасів на складі немає. Щойно Гуманітарний штаб зможе доставити продукти до Донецька, видавання допомоги буде поновлено.