Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона Штабу Ахметова в черзі на проходження митного огляду під Волновахою

26.06.2015

«19 великовантажних автомобілів із продуктами від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова чекають своєї черги на проходження митного огляду на КПП під Волновахою. Автоколона в одному коридорі з машинами гуманітарної місії ООН», — повідомив Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, який знаходиться безпосередньо на пропускному пункті разом із колоною.

Вчора, 25 червня, через інтенсивні обстріли в районі Волновахи автоколона Гуманітарного штабу не змогла пройти митний огляд і перетнути лінію дотику.

Ця автоколона везе 380 тонн продуктів для мирних жителів Донбасу, які знаходяться на не підконтрольній Україні території. У разі успішного доставляння з цих продуктів волонтери в Донецьку оперативно почнуть формувати 20 тисяч дорослих наборів виживання і 6 тисяч дитячих наборів.

Нагадаємо, на цей момент, через проблеми з доставлянням гуманітарних вантажів під час перетину лінії зіткнення, на непідконтрольних територіях пункти видавання наборів виживання від Штабу Ріната Ахметова працюють тільки в Донецьку.