Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Адресна допомога Гуманітарного штабу: як подати заявку?

19.12.2017

Для Надії Мартиненко з Костянтинівки діагноз її старшого сина став ударом. У 14-річного Антона під час обстеження лікарі виявили серйозне захворювання – екзостоз. Це доброякісна пухлина на кістках, яка перешкоджає нормальній роботі м'язів і затискає нервові закінчення. Хлопчика мучила біль в нозі, йому стало важко пересуватися. Оскільки захворювання має властивість активно прогресувати в підлітковому віці та є ризик переродження новоутворення в злоякісну пухлину, лікарі порекомендували зробити Антону операцію. Терміново.

Грошей у сім'ї на це не було – у Мартиненко п'ятеро дітей, четверо з них – неповнолітні, у чоловіка інвалідність III групи.

На прохання про допомогу відразу відгукнувся Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

«Штаб пріоритетно розглядає випадки, коли мова йде про життя і здоров'я дитини. Це дуже важливо, адже часто до нас звертаються сім'ї, які самі не можуть впоратися з бідою, – розповідає Ірина Темерко, керівник програм і проектів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, – уже понад дев'ять тисяч осіб отримали адресну допомогу на лікування. Більш ніж половина з них – це діти».

Операція Антона Мартиненка пройшла успішно, хлопчик починає видужувати. Поки що він перебуває у лікарні, але вже почувається набагато краще.

«Для нас дуже була важлива ця операція, оскільки без неї Антон на все життя залишився б інвалідом. Ми вдячні за те, що ви відгукнулися на наше прохання. Таких коштів у нашій родині не було, оскільки ми – багатодітна сім'я. Дякуємо, що ви небайдужі до таких сімей, як ми», – дякує Надія Мартиненко.

Як отримати адресну медичну допомогу Гуманітарного штабу Ріната Ахметова?

Допомогу можуть отримати жителі Донецької та Луганської областей і тимчасові переселенці, які мають відповідну довідку.

Діти з сімей, що належать до таких пільгових категорій:

  • сім'ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою;
  • багатодітні сім'ї з трьома та більше дітьми до 18 років;
  • матері-одиночки або вдови з дітьми до 18 років;
  • сім'ї, що опинилися в складних життєвих ситуаціях (сім'ї, в яких більш ніж одна тяжкохвора людина, більш ніж двоє інвалідів);
  • повні сім'ї за умови наявності загрози життю дитини.

Також адресна медична допомога надається дорослим мирним громадянам. Детальніше за посиланням: http://www.fdu.org.ua/get_help .

Для отримання допомоги необхідно надати паспорт, ІПН, свідоцтво про народження дитини, медичне скерування на операцію з переліком медикаментів і документ, що підтверджує наявність пільг.

Заявки можна залишити на гарячій лінії Гуманітарного штабу 0-800-509-001 або надіслати на електронну адресу [email protected].