Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

6-й Національний фестиваль соціальної реклами визначив переможців номінації «Зупинимо туберкульоз в Україні»

28.03.2012

«Вони не знають, де їхні батьки, туберкульоз - знає!» - так назвала свою призову відео-роботу, представлену на суд професійного журі 6-го Національного фестивалю соціальної реклами, Аліна Родіонова, студентка Київського національного торгово-економічного університету.

Аліна зайняла перше місце в номінації «Зупинимо туберкульоз в Україні», ініційованої партнером Фестивалю - Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України».

Друге місце розділили студентка НТУУ «КПІ» Кулікова Марія з серією  4-х плакатів «Міфи про туберкульоз», а також журналісти Одеської газети «Порто-Франко» Олександр Галяс та Іщук Інна зі статтею «Покликання - боротьба з туберкульозом».

Третє місце журі присудило Матюшиній Ганні з рекламного агентства «Медіа Крафт» за серію 3-х плакатів «Коли 2% - це епідемія» або «Тубік рубить».

Загальний призовий фонд номінації «Зупинимо туберкульоз в Україні» склав 11 500 грн.

Євген Ромат, голова Спілки рекламістів України, один із засновників Фестивалю і організатор 6-го НФСР зазначив: «Фестиваль цього року отримав нове дихання. І це пов'язано не тільки з новою титульною тематикою, новими партнерами та новим форматом. Українське суспільство піднялось з часу попереднього Фестивалю ще на одну ступінь розуміння необхідності та важливості соціальних комунікацій ».

«Засновуючи номінацію, ми хотіли отримати матеріали, які в майбутньому допоможуть нам і нашим партнерам актуалізувати проблему туберкульозу в суспільстві і показати українцям, що це всього лише захворювання, яке можна і потрібно лікувати. Приємно здивувало кількість робіт, надісланих на конкурс. Учасники підійшли до висвітлення проблеми туберкульозу відповідально і креативно, тому вибрати переможців виявилося завданням не з легких. Після довгих дебатів журі вибрало роботи, які відображали проблематику туберкульозу найбільш яскраво і зрозуміло для потенційної аудиторії », зазначила Катерина Засуха, PR-директор Фонду Ріната Ахметова«Розвиток України ».

У конкурсній програмі 6-го Національного фестивалю соціальної реклами взяли участь 807 роботи з усіх регіонів України. Серед авторів соціальних рекламних робіт 2012 року - професійні рекламні агентства, державні установи, громадські організації, фонд. Організаторами 6-го НФСР виступили Cоюз рекламістів Україні і перший в Україну маркетинговий журнал «Маркетинг і реклама». Детальніше про фестиваль http://socialfestival.in.ua.

Роботи з фестивалю можна побачити у Фотогалереї.