Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

5-місячний Костя більше не страждає на ваду серця. Як подати заявку на лікування?

25.08.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує допомагати дітям Донбасу з важкими серцевими захворюваннями. У межах проекту «Здорове серце» вже прооперовано 18 дітей із діагнозом вада серця. Усі операції проводяться безсмуговим ендоваскулярним методом, що дає можливість маленьким пацієнтам назавжди позбутися страшного діагнозу і швидко відновитися після операції.

Так, 21-го серпня 5-місячний Костя Медведєв із селища Жовтневе Донецької області був прооперований у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова.

Серйозні проблеми зі здоров’ям у Кості з’явилися майже відразу після його народження. Після обстеження серця хлопчика місцеві лікарі виявили ваду серця й порадили звернутися по допомогу до столичного Інституту Амосова. У Києві діагноз підтвердили й порекомендували негайно зробити операцію. Однак грошей на дороге хірургічне втручання в батьків хлопчика не було.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відгукнувся на прохання про допомогу й забезпечив можливість проведення операції на серці дитини. Усе пройшло успішно, лікарі встановили хлопчикові оклюдер – спеціальний пристрій для закриття дефекту міжшлуночкової перегородки. Тепер життю дитини нічого не загрожує.

«Ми співпрацюємо з найкращими медичними центрами України. Лікарі, які там працюють, – справжні професіонали свого діла. За час роботи Гуманітарного штабу допомогу на лікування та реабілітацію отримали понад 3500 дітей Донбасу. За проектом «Здорове серце» було проведено 18 операцій для усунення пороку серця», – розповів Ігор Хаджинов, керівник програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу.

Допомога від Гуманітарного штабу в межах проекту «Здорове серце» можуть отримати діти віком до 18 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях. Залишити заявку на отримання такої допомоги можна, зателефонувавши на гарячу лінію Гуманітарного штабу: 0–800–509–001.