Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

480 тисяч наборів виживання видав Штаб Ахметова людям похилого віку, інвалідам та дітям у березні

02.04.2015

У березні цього року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 480 тисяч наборів виживання людям літнього віку, інвалідам, дітям та іншим пільговим категоріям мирних жителів Донбасу й вимушеним переселенцям із зони АТО, які проживають на підконтрольних українській владі територіях Луганської та Донецької областей. Зокрема, 33 619 дітей від 0 до 2-х років отримали набори з дитячим харчуванням.

«Волонтери Штабу видали в березні 480 тисяч таких необхідних людям наборів виживання. Ми розуміємо, що зараз ця допомога рятує життя простих людей. У Донецьку і в інших містах, не підконтрольних Україні, насправді катастрофа з продуктами харчування. У крамницях їх дедалі менше. І ця ситуація ускладнюється відсутністю соціальних виплат на Донбасі. Ми підрахували, що в середньому в Донецьку кожну годину понад 2000 осіб отримують допомогу від Штабу Ріната Ахметова, водночас пункти видавання працюють п’ять годин на день п’ять днів на тиждень. Такі цифри ще раз підтверджують масштаби допомоги Ріната Ахметова. І масштаби катастрофи. Тому на квітень у Гуманітарного штабу великі плани, ми й далі доставлятимемо й видаватимемо допомогу населенню», — прокоментувала координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Римма Філь.

Як і всі попередні 9 місяців роботи Гуманітарного штабу, допомогу отримують виключно мирні жителі: із логістичного центру в Донецьку набори розподіляються через пункти видавання серед найбільш соціально незахищених категорій населення всередині зони АТО; із маріупольського складу — серед переселенців пільгових категорій, які проживають на мирних територіях Донбасу.

Нагадаємо, що всього із серпня 2014 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав понад 2,4 млн наборів виживання мирним жителям Донбасу й вимушеним переселенцям із зони АТО, які проживають на підконтрольних українській владі територіях Луганської та Донецької областей.