Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

369 тисяч продуктових наборів доставить Штаб Ахметова в липні

29.06.2016

У липні 2016 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити 369 тисяч продуктових наборів для найбільш соціально незахищених категорій жителів Донбасу. Про це під час онлайн-конференції в «Сьогодні-Мультимедіа» розповіла координатор Штабу Римма Філь.

«Гуманітарний штаб продовжує виконувати завдання, поставлене Рінатом Ахметовим, доставляти допомогу мирним жителям Донбасу рівно стільки, скільки це буде необхідно. Ми бачимо, наскільки ця допомога затребувана й потрібна зараз людям, які залишилися сам на сам із війною. Тому Штаб продовжує свою роботу в тих самих обсягах і для тих самих пільгових категорій, як це було упродовж останніх 22 місяців. У липні заплановано відправити в логістичні центри в Донецьку й Маріуполі 11 автоколон, які доставлять 4 тисячі 160 тонн продуктів. З цієї кількості буде сформовано 333 тисячі дорослих продуктових наборів і 36 тисяч наборів для сімей із дітьми до 35 місяців», – повідомила Римма Філь.

Крім поповнення запасу наборів у 38 стаціонарних пунктах Штабу планові виїзди автоколон забезпечать роботу мобільних бригад. Виїзди заплановано у 58 населених пунктів у «сірій зоні» й на непідконтрольній території Донецької області. Серед них: Бугас, Очеретине, Карлівка, Артемове, Пищевик, Мирне, Павлопіль, Кірове, Гранітне, Чермалик, Приморське, Піонерське, Тоненьке, Верхньоторецьке.

У липні мобільні бригади Штабу планують видати 16 тисяч наборів виживання мирним жителям і переселенцям пільгових категорій, які проживають у цих населених пунктах. Графік виїздів мобільних бригад на липень із переліком дат і населених пунктів, у які заплановано доставляння, буде опубліковано на сайті Штабу найближчим часом.

Станом на 29 червня 2016 року Штабом Ріната Ахметова видано 8 млн 638 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.