Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

200 тисяч продуктових наборів: хто і як доставляє гуманітарну допомогу в села?

16.09.2016

203 657 продуктових наборів видали жителям сіл і селищ Донецької області мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова. З травня 2015 року мобільні бригади надають допомогу жителям найвіддаленіших і важкодоступних населених пунктів на непідконтрольній території і в «сірій зоні».

«Ми видаємо гуманітарну допомогу не тільки у великих містах, а й у найменших і забутих селах і селищах. Туди рідко приїжджають інші гуманітарні місії, тому місцеве населення дуже потребує продуктової допомоги і простої людської уваги. Для них набори Гуманітарного штабу – не тільки продукти, а й символ небайдужості й турботи», – говорить Наталя Баришпольська, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

У Штабі діють три мобільні бригади видавання. У кожній до 7 осіб – координатор, водій і волонтери-експедитори. У мирному житті ніхто з них не мав стосунку ні до гуманітарної допомоги, ні до благодійності. Змінити профіль їх змусила війна. Наприклад, мобільна бригада, яка працює на непідконтрольній території, повністю складається зі співробітників футбольного клубу «Шахтар» і стадіону «Донбас Арена».

«Мобільні» волонтери – універсальні працівники. Вони по черзі можуть виконувати функції вантажника, оператора комп’ютера, контролера, модератора. Також часто доводиться виступати в ролі психолога. Незважаючи на те, що хлопці та дівчата змушені працювати в дуже інтенсивному ритмі, у постійному стресі й часто під обстрілами, вони не опускають руки. Адже знають, що їхнім землякам дуже потрібна і важлива гуманітарна допомога. Щоразу під час видавання продуктових наборів, чуємо дві фрази: «Рінат Ахметов – єдиний, хто нас не кинув, пам’ятає й допомагає!» і «Привезіть нам, будь ласка, мир», – розповідає Андрій Санін, керівник логістичного центру Штабу на «Донбас Арені».

Ознайомитися з графіком виїздів мобільних бригад можна на сайті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Інформація щодо виїздів оновлюється щомісяця.