Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

200 тисяч дитячих наборів від Штабу Ахметова отримали малюки з Донбасу

13.05.2015

Станом на 12 травня 2015 року, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав сім’ям із дітьми до 2-х років, які проживають у Донецькій і Луганській областях, і вимушеним переселенцям із Донбасу 201 469 дитячих наборів. Видавання проводиться із серпня 2014 року, коли на Донбас було відправлено першу колону Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів.

За цей період гуманітарну допомогу безкоштовно роздавали в понад 60 пунктах видавання Штабу Ахметова, як на підконтрольній Україні території, так і в зоні АТО, і в містах на лінії зіткнення.

На непідконтрольних територіях із серпня 2014 року до травня 2015 року включно було видано 173 953 дитячі набори.

Сім’ї з населених пунктів на лінії зіткнення отримали 5 038 дитячих наборів.

Сім’ї-переселенці з дітьми до 2-х років із Донбасу, які перебувають на підконтрольних Україні територіях, отримали 22 478 дитячих наборів.

Дитячі набори від Штабу Ріната Ахметова за складом поділяються на 2 категорії залежно від віку дитини: від 0 до 1 року, і від 1 до 2 років. До наборів входять дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі каші й суміші, манна крупа, вівсяні пластівці.

«У зоні АТО перебувають понад 40 тисяч дітей віком від 0 до 2-х років. Із середини жовтня 2014 року з ініціативи Ріната Ахметова було запущено програму «Допоможемо дітям», у межах якої Штаб спільно з волонтерами ФК «Шахтар» видає дитячі набори. Допомогою охоплені практично всі діти цього віку на непідконтрольних територіях. Всього за час роботи Штаб видав понад 200 тисяч дитячих наборів для маленьких жителів Донбасу як на підконтрольних Україні територіях, так і в зоні АТО. Наші дитячі набори, до яких входить дитяче харчування високої якості від українських виробників, дозволяють забезпечити необхідний раціон навіть новонародженої дитини. Ця програма допомоги нашим маленьким землякам дуже важлива для Ріната Ахметова, для Гуманітарного штабу. Ми розуміємо, наскільки складно народити й «підняти» дитину під час війни. Ми сподіваємося, що наші набори допоможуть малятам вирости здоровими в мирному й щасливому Донбасі», — розповіла координатор Гуманітарного штабу Римма Філь.

Цього тижня 2 колони 19-го Гуманітарного рейсу доставлять до Донецька й Маріуполя продукти для формування ще 17 тисяч дитячих наборів.

Всього упродовж травня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити на Донбас продукти для формування 42 тисяч дитячих наборів для сімей із дітьми до 2-х років із Донецької та Луганської областей з обох боків лінії зіткнення.