Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«200 швидких для України»: унікальний автомобіль для Космацької амбулаторії

14.01.2020

Звичайний день сімейного лікаря. Черга біля кабінету та виїзди на виклики. Космацька амбулаторія обслуговує три населених пункти, розташованих у важкодоступних районах.

«До деяких пацієнтів можна було дістатися тільки в ясну погоду. Коли дощ або сніг, іноді приїхати на виклик було дуже важко. Бувало, пішки ще доводилося йти годину-півтори. Велика подяка президентові та Ринату Ахметову за допомогу», – каже директор Космацької амбулаторії Юрій Костюк.

Ситуація змінилася, коли місцева амбулаторія потрапила в проєкт «200 швидких для України» Фонду Ріната Ахметова. Район отримав унікальний автомобіль швидкої допомоги на базі позашляховика Тойота Ленд Крузер. Нині рятувати життя людей стало набагато легше.

«Тут є дефібрилятор, раніше ми такої техніки не мали. Тепер можна прямо в автомобілі надавати невідкладну допомогу», – поділилася своїми враженнями Олена Поляк, сімейний лікар Космацької амбулаторії.

Проєкт «200 швидких для України» реалізується з ініціативи президента Володимира Зеленського та за особистим рішенням засновника Фонду Ріната Ахметова.

«Дякую Вам за успішну реалізацію першого в історії нашої країни благодійного проєкту – передачу 200 сучасних автомобілів швидкої медичної допомоги для медустанов і об'єднань територіальних громад. Цей унікальний масштабний соціальний проєкт пройшов на високому професійному рівні, з відкритим серцем і щирою душею. Адже життя і здоров'я людей – найцінніше. Життя і здоров'я дітей – безцінне», – зазначив президент Володимир Зеленський в листі подяки, надісланому на адресу Фонду Ріната Ахметова.

Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.