Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

200 швидких для України: спецавтомобіль від Фонду Ріната Ахметова допоміг врятувати життя новонародженої дівчинки в Миколаєві

23.05.2020

Мешканка Миколаєва Наталія Косанчук нещодавно стала мамою. Одразу після народження її доньці поставили діагноз, справитися з яким могли лише медики спеціалізованого відділення в обласній лікарні. Дівчинку успішно доставили до пункту призначення в автомобілі для реанімації новонароджених. Автівка була подарована медикам в рамках проєкту «200 швидких для України» Фонду Ріната Ахметова.

– Нам дуже був потрібний такий реанімобіль. У ньому є все необхідне для підтримання життя дитини, для порятунку життя. Від усіх матусь Миколаївської області хочу подякувати благодійному Фонду Ріната Ахметова за такий подарунок нашій лікарні, – сказала Наталія Косанчук.

Виконуюча обов'язки завідувачки відділення інтенсивної терапії Наталія Палагнюк в медицині працює 20 років. Бачила багато, але нова швидка справила враження навіть на неї. Вона докладно розповідає про переваги такої сучасної машини та її обладнання: – Дитина розміщується в кувезі, спеціальний датчик визначає температуру немовляти і тоді кувез сам налаштовується на оптимальний температурний режим. Також безперервно відбувається штучна вентиляція легенів при транспортуванні дитини. Не перериваються основні ланки, які важливі для якісного виживання.

Головний лікар обласної дитячої клінічної лікарні Олександр Пліткін зазначив, що нова швидка зробила вже більше ніж 200 виїздів. – Медики, які виїжджають на виклики по пологових будинках, в захопленні від роботи машини, від роботи тієї техніки, якою забезпечений цей автомобіль, – сказав Олександр Пліткін.

Проєкт «200 швидких для України» був реалізований з ініціативи Президента Володимира Зеленського та особистим рішенням Засновника Фонду Ріната Ахметова. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги. Українська медицина отримала 64 позашляховика, 22 неонатальних автомобіля і 114 «реанімацій на колесах». Сьогодні багато з цих машин залучено до боротьби з епідемією по всій країні.

– «200 швидких для України» Фонду Ріната Ахметова – безпрецедентний за своїми масштабами приватний благодійний проект в галузі невідкладної медицини. Ці автомобілі були закуплені та передані в найкоротші терміни, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.