Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«200 швидких для України»: коли допомога дійсно приходить вчасно

30.09.2019

Автомобілі швидкої допомоги на базі позашляховика Toyota Land Cruiser від Фонду Ріната Ахметова – найкращі для порятунку людей у сільській місцевості та важкодоступних районах. Про це сказав голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації та медичної допомоги Михайло Радуцький.

«Я дуже вдячний Фонду Ріната Ахметова. Особливо приємно бачити саме ці «Тойоти». У липні я проїхав майже всі села та міста України й можу сказати, що майже 90% сільських доріг – це бездоріжжя. А завдяки цим машинам сільські жителі зможуть отримувати сучасну та дійсно швидку допомогу. Сьогодення показує, що країна повернулася обличчям до людей та їхнього здоров’я», – зазначив Михайло Радуцький.

Він додав, що здоров’я нації – головна цінність країни. Тому глава держави визначив як пріоритетне завдання на наступні п’ять років саме охорону здоров’я.

Проект «200 швидких для України» реалізується з 9 липня з ініціативи Президента Володимира Зеленського та за особистим рішенням Ріната Ахметова й повністю фінансується за його кошти. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.

Третій етап проекту відбувся 17 вересня у Києві. Під час урочистої церемонії під стінами українського парламенту медичним закладам з 15 регіонів країни було передано 20 сучасних автомобілів швидкої допомоги. Серед них – три унікальні автомобілі швидкої допомоги на базі позашляховика Toyota Land Cruiser і три «реанімації на колесах». А також 14 неонатальних швидких, які дають змогу рятувати життя немовлят прямо в дорозі.

За три етапи проекту Фонд передав українським медичним закладам 77 сучасних швидких. Ще 123 автомобілі вирушать у регіони до кінця 2019 року.