Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«200 швидких для України»: історії порятунку

09.01.2020

Державні установи охорони здоров'я в усіх областях країни отримали 200 сучасних машин швидкої допомоги завдяки проекту «200 швидких для України» Фонду Ріната Ахметова. Одна з них вже рятує життя людей в Хотині Чернівецької області.

«Так сталося, що ввечері почало тиснути серце. У поліклініці лікарів в цей час вже не було. Та й не знав я, до кого звернутися. Приїхала бригада на швидкій, яку нещодавно отримав район. Лікарі зайшли до мене з апаратурою, відразу зробили кардіограму і запропонували пройти лікування в стаціонарі», – розповідає свою історію Дмитро Руденко, мешканець Хотина.

Новою швидкою виявився автомобіль, котрий Хотин отримав від Фонду Ріната Ахметова. Це справжня палата інтенсивної терапії на колесах.

«У машині багато обладнання, котрого у нас раніше не було. Тепер ми можемо на викликах надавати таку допомогу, яку надають у реанімаційному відділенні», – пояснив фельдшер Володимир Єськов.

«Рінат Ахметов робить добру справу», – додає Дмитро Руденко.

Проєкт «200 швидких для України» реалізується з ініціативи президента Володимира Зеленського та за особистим рішенням засновника Фонду Ріната Ахметова.

«Дякую Вам за успішну реалізацію першого в історії нашої країни благодійного проєкту – передачу 200 сучасних автомобілів швидкої медичної допомоги для медустанов і об'єднань територіальних громад. Цей унікальний масштабний соціальний проект пройшов на високому професійному рівні, з відкритим серцем і щирою душею. Адже життя і здоров'я людей – найцінніше. Життя і здоров'я дітей – безцінне», – зазначив президент Володимир Зеленський в листі подяки, надісланому на адресу Фонду Ріната Ахметова.

Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.