Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

100-а автоколона Штабу Ахметова доставила продукти до Донецька

21.09.2015

Увечері, 21 вересня, на Донбас прибула 100-а автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. У логістичний центр на стадіоні «Донбас Арена» в Донецьку 21 фура доставила 420 тонн продуктів. Гуманітарна допомога призначена мирним жителям на непідконтрольних територіях.

Вже завтра з цих продуктів волонтери ФК «Шахтар» почнуть збирати 50 тисяч наборів виживання. Кожна одиниця продуктів у наборі буде позначена спеціальним стикером «Благодійна допомога. Не для продажу». Найближчим часом набори розвезуть на пункти видавання на непідконтрольній території.


Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

«Рік тому, відправляючи першу гуманітарну колону, ні Рінат Ахметов, ні співробітники Штабу, ні тисячі наших волонтерів не очікували, що допомога буде настільки затребуваною. Тепер, через цей час, ми розуміємо, що завдяки нашим продуктам врятовано мільйони людських життів, які опинилися у воєнному Донбасі. Зі свого боку й Рінат Ахметов, і Гуманітарний штаб допомагатимуть нашим землякам рівно стільки, скільки в цьому є необхідність», — розповіла Римма Філь, координатор Штабу Ріната Ахметова.

Всього за час роботи Гуманітарного Штабу в донецький і маріупольський логістичні центри було доставлено понад 60 тисяч тонн продуктів. Допомогу видавали жителям 221 населеного пункту і 21 району Донбасу з обох боків лінії зіткнення. Станом на 21 вересня 2015 року Штаб видав 4 млн 541 тис. дорослих і 332 тис. дитячих наборів.