Горячая линия 0800509001
ru
ru

Міжнародний день сім’ї: саме з сім’ї починається життя людини

15.05.2024

Сьогодні, 15 травня, увесь світ святкує Міжнародний день сім’ї, який був запроваджений Організацією Об’єднаних Націй у 1993 році.

Саме з сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Сім’я є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності – саме на цьому базується будь-яке цивілізоване суспільство і без цього не може існувати людина.

Для Фонду Ріната Ахметова – це особливе свято, адже протягом багатьох років Фонд допомагає дітям та батькам знайти сімейне щастя.

Міжнародний день сім’ї покликаний привернути увагу світового співтовариства до проблем сім’ї, підтримувати основні родинні принципи, а також поширювати концепції здорових та гармонійних взаємовідносин між членами сім’ї.

З червня 2008 року діє програма «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!», завдяки якій Фонд сприяє національному усиновленню, надає підтримку сім'ям опікунів, прийомним сім'ям та дитячим будинкам сімейного типу, проводить для батьків тренінги та консультації, щоб допомогти їм прийняти дитину в сім'ю, створює відео- і фотоісторії про дітей з інтернатів.

За цей час більше 10 тисяч дітей з дитячих будинків знайшли маму й тата за допомогою програми «Сирітству – ні!».

Міжнародний день сім’ї – це той день, коли ми вшановуємо найближчих і найрідніших людей у нашому житті – членів нашої родини.

Наталія Юр’єва, усиновлювачка з Боярки, поділилася з програмою «Сирітству – ні!» своїми думками щодо важливості сім’ї. В минулому році Наталія стала мамою, вона разом з чоловіком всиновили двомісячного хлопчика. Наталія насолоджується своїм довгоочікуваним материнством і відзначає, яке це щастя мати дитину, бути мамою й мати повноцінну сім’ю.

«Для мене, як для мами, дружини, доньки, сестри, племінниці, кожен день – це день сім'ї. Я впевнена, що сім'я – надважливе, сім'я – понад усе. Лише вдома з рідними відчуваєш себе по-справжньому щасливим, відчуваєш себе в безпеці і фізично, і морально, і духовно. У Міжнародний день сім'ї, звісно, привітаю, обійму всіх своїх рідних і обов'язково нагадаю своїм учням, щоб вони не забули, прийшовши додому, обійняти та поцілувати всіх рідних людей, які їх оточують. Подарувати краплинку добра ніколи не буває зайвим», – розповідає Наталія Юр’єва.

Мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Наталія Басараб також висловилася, що для неї означає сім’я.

«Сім'я для мене – цілий світ. Любов, яка тиха й турботлива, люди в ній рідні й теплі, відносини чесні й прозорі. Це – безтурботне дитинство, весела молодість, щаслива дорослість і вдячна старість», – зазначає Наталія Басараб.

Міжнародний день сім’ї нагадує нам про важливість родинних зв’язків. День сім’ї також підкреслює обов’язковість соціальної відповідальності щодо підтримки сімей, які потребують допомоги.

Програма «Сирітству – ні!» хоче побажати кожній родині бути щасливою та злагодженою. Бажаємо, щоб кожна дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, знайшла свою родину, а всі кандидати в усиновлювачі змогли гідно пройти цей нелегкий шлях і стати батьками.

Бережіть своїх рідних, адже сім’я – це найцінніше, що є у нас в житті!

Також читайте історії дітей про значення сім’ї в їхньому житті.

Эта страница доступна на украинском языке