Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Знаковий етап проекту «200 швидких для України»

29.10.2019

Сьогодні Фонд Ріната Ахметова передав медикам з 19 областей України 39 машин швидкої допомоги. Загалом з початку проекту «200 швидких для України» медики в усіх областях отримали 139 автомобілів.

«Ці автомобілі самі медики назвали «реанімації на колесах». З регіонів, де такі машини вже працюють, Фонд отримує схвальні відгуки. Так, лікарі з Христинівки Черкаської області повідомили, що такого обладнання, як у машинах від Фонду Ріната Ахметова, немає навіть у районній лікарні», – сказала на церемонії вручення директорка проектів і програм Фонду Ірина Блажан.

Сьогоднішнє передання 39 автомобілів швидкої допомоги – знаковий етап проекту «200 швидких для України». Загалом автомобілів цього класу передано 114. Це остання партія «реанімацій на колесах», але не остання в проекті. У найближчі два місяці Фонд передасть до всіх регіонів ще 61 автомобіль на базі позашляховиків Toyota Land Cruiser. Вони будуть обслуговувати віддалені населені пункти та належати територіальним громадам країни.

У рамках проекту Фонд передає медикам три типи автомобілів швидкої допомоги: машини типу В, обладнані як палати реанімації, неонатальні автомобілі типу С, призначені для порятунку новонароджених дітей, та унікальні для України швидкі типу А на базі позашляховика Toyota Land Cruiser. Це сучасні автомобілі, обладнання яких нічим не поступається швидким приватних клінік.

Проект «200 швидких для України» реалізується з ініціативи Президента Володимира Зеленського та за особистим рішенням Ріната Ахметова й повністю фінансується з його коштів.

Уперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги. Завдяки 200 автомобілям швидкої допомоги, що розподілять у лікарні країни, де особливо гостро потребують транспорту, будуть врятовані життя понад мільйона українців.