Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Житло для маріупольців: ще 360 сімей оселяться у гуртожитках для переселенців, які допоміг облаштувати Фонд Ріната Ахметова

23.08.2023

У квітні цього року Фонд Ріната Ахметова став партнером пілотного проєкту нового тимчасового житла для маріупольців «ЯМаріуполь. Житло», який було реалізовано у Дніпрі на базі модернізованих та відремонтованих гуртожитків українських вишів. У першому будинку оселилися 127 людей, 55 з них діти, 7 — діти з інвалідністю. Проєкт розширюється: Фонд долучився до підготовки другого та третього будинків. У ці два гуртожитки зможуть заселитися 360 сімей.

Наталя Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова, наголошує, що маріупольці потребують комплексної підтримки й до визволення міста:

«Щоб рухатись далі, людині потрібна домівка, хоча б тимчасова, щоб зібратися із силами та думками. Я пишаюсь, що ми, Фонд Ріната Ахметова, допомагаємо облаштовувати такі домівки для маріупольців тут, у Дніпрі. І Фонд Ріната Ахметова, і бізнеси SCM — ДТЕК, Укртелеком — підтримують поточні етапи цього проєкту в Дніпрі і готові підтримувати наступні, в інших містах. Співпраця міст, благодійників, бізнесу та міжнародних партнерів дає ту підтримку, на яку українці заслуговують, яка кожен день наближає нас до спільної Перемоги».

У будинку-гуртожитку пілотного проєкту Фонд Ріната Ахметова облаштував зони спільного користування: забезпечив сучасні меблі та техніку у холі, коворкінгу і на кухні, іграшки й ігрові зони у дитячій кімнаті. У другому та третьому будинках Фонд знову візьме на себе оснащення таких приміщень, а також облаштує дитячі та спортивні майданчики.

Проєкт «ЯМаріуполь. Житло» реалізується командою мера Маріуполя Вадима Бойченка за дорученням Голови Донецької військової адміністрації Павла Кириленка. У його основі — нова формула співробітництва. Фінансування від Уряду Франції поступає Міжнародній організації з міграції. А маріупольський муніципалітет виступає замовником робіт та формує загальне технічне завдання. Це новий підхід у співпраці з міжнародними партнерами, який вибудовує ще більш відкриті та чесні взаємини.

Фонд Ріната Ахметова візьме участь і в облаштуванні наступних гуртожитків для маріупольців у містах України. Слідкуйте за анонсами на 

Останні новини | «Фонд Ріната Ахметова»

 та у соцмережах Фонду.