Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Жителі Бахмутського району отримали допомогу Ріната Ахметова

27.09.2019

Бахмутка – частина селища Зайцеве з населенням менш ніж 300 осіб. Місцеві жителі вже звикли до обстрілів – тиші тут практично не буває. Аптек і крамниць у Бахмутці нема, єдиним зв’язком із рештою світу став автобус. Ось тільки приїжджає він від сили кілька разів на тиждень. У таких умовах надію в людях підтримує допомога Ріната Ахметова. Одержує  її також сім’я Пижових.

Людмила Олександрівна сама виховує трьох дітей, наймолодшій з них, Софійці, не виповнилося й чотирьох рочків. Живуть в одній із квартир невеликого двоповерхового будинку. Будівля чимало бачила на своєму віку, дісталося їй і від обстрілів.

«Бувало, вікна вилітали, осколками посікло дах і фасад. Сяк-так підлатали й живемо далі. А ось без крамниць дійсно важко: гроші є, а купити нічого. Дуже вдячна Рінату Леонідовичу, що не покинув нас у біді», – подякувала Людмила Олександрівна.

Загалом у вересні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова доставили набори виживання жителям 37 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Продуктові набори отримали майже 19 тисяч осіб: діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.

З початку збройного конфлікту Фонд видав понад 12,3 мільйона продуктових наборів на сході країни. Допомога Ріната Ахметова вже врятувала понад мільйон людських життів і продовжує системно надходити на Донбас. Як вважають 65% українців, без неї населення сходу країни просто не вижило б. Цю думку вони висловили під час дослідження Київського міжнародного інституту соціології в червні-липні 2019 року.