Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Жителі Донбасу розповіли, хто допомагає їм вижити: дані соцопитування

18.04.2018

Згідно з результатами опитувань, 50,8% жителів Донбасу сьогоднішні потребують гуманітарної допомоги. Такі дані озвучив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто 17 квітня в Києві, на звітному заході «Донбас і Мирні» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. За його словами, насамперед йдеться про продукти, медикаменти, побутові товари та дитяче харчування.

«За оцінками респондентів, найбільше допомоги жителям Донбасу надає Штаб Ріната Ахметова. Більш ніж половина опитаних по Україні вважають, що робота Штабу запобігла гуманітарній катастрофі на Донбасі, а 34% опитаних жителів на Донбасі стверджують, що без допомоги Штабу їхня сім'я, можливо, не вижила б», – сказав соціолог.

Володимир Паніотто зазначив, що майже 52% жителів всієї України також переконані, що найбільшу підтримку жителям регіону надає саме Гуманітарний штаб.

Своєю чергою заступник голови Управління ООН з координації гуманітарних питань Іване Бочорішвілі назвав такі цифри: з 4,4 мільйона осіб, що постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі, 3,4 мільйона потребують гуманітарної допомоги. Крім того, ще 1,5 мільйона стали переселенцями й теж потребують підтримки.

«Дуже велику кількість тих, хто потребує допомоги, становлять люди віком від 60 років. Двісті тисяч жителів уздовж контактної лінії майже щодня піддаються бомбардуванням. Щомісяця мільйони людей перетинають контактну лінію для отримання пенсій і соцвиплат, але ситуація на КПВВ дуже сумна», – підсумував Бочорішвілі.