Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Заява Гуманітарного штабу Ріната Ахметова у зв’язку із загостренням ситуації в Авдіївці

31.01.2017

Штаб Ріната Ахметова вкрай стурбований активізацією воєнних дій і гуманітарною ситуацією, що склалася за останні дні на лінії зіткнення в районі Авдіївки, Ясинуватої, а також у Макіївці та окремих районах Донецька. Щодня надходять повідомлення про поранення мирних жителів.

Штаб уже два роки надає допомогу пораненим мирним жителям з обох боків лінії зіткнення й зараз готовий надати допомогу медикаментами. Працівники Гуманітарного штабу зв’язуються з родичами постраждалих. Якщо вам відомі факти поранення мирних жителів, просимо звернутися за телефоном цілодобової гарячої лінії 0 800 509 001.

Сьогодні вранці Штаб Ріната Ахметова прийняв рішення перенаправити в Авдіївку машину мобільної бригади волонтерів, яка прямувала видавати набори у Бахмутський район. До наметового містечка МНС, у якому обладнано пункти обігріву й польова кухня, доставлено 800 дорослих зі 100 дитячих продуктових наборів.

Представник Штабу в Авдіївці перебуває на постійному зв’язку з МНС. Ми готові доставляти допомогу додатково в необхідних обсягах. Авдіївці загрожує гуманітарна катастрофа – на межі замерзання система опалення. Керівництво Авдіївського коксохімічного заводу, представники влади та МНС роблять усе можливе, щоб врятувати людей і підприємство, від якого залежить життя міста.

Рінат Ахметов поставив Гуманітарному штабу завдання спрямувати наявні ресурси на допомогу мирним жителям, які опинилися в критичній ситуації.