Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

За тиждень понад 5000 макіївчан отримали продукти від штабу Ахметова

08.12.2014

1 грудня в Донецьку, на льодовій арені «Дружба», почав працювати пункт видавання продуктових наборів для макіївчан. За перший тиждень роботи волонтери Штабу видали допомогу 5071 жителю Макіївки. Продуктові набори від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова можна отримати щодня в будні з 10.00 до 15.00, відповідно до критеріїв і стандартів роботи Штабу.

«Щоранку біля «Дружби» збирається велика черга, — коментує волонтер Гуманітарного штабу Андрій Санін. — На льодову арену змушені приїжджати пенсіонери, інваліди та багатодітні матері. А також родичі тих, хто не може доїхати самостійно. Впродовж двох місяців спроби відкрити такі точки видавання в Макіївці не мали успіху. Штабу не вдавалося доставити продуктові набори до міста і працювати там згідно зі своїми критеріями та стандартами надання допомоги. Проте залишається надія, що цю проблему вдасться розв’язати».

Згідно з даними Гуманітарної мапи ситуації та потреб Донецької та Луганської областей, макіївчани гостро потребують продуктів — 40% опитаних заявили про це.

Макіївським сім’ям із дітьми віком до двох років Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує видавати спеціалізовані дитячі набори на стадіоні «Донбас Арена». Всього з 27 жовтня 505 діток із Макіївки отримали такі набори.

5 грудня закінчили доставляти одинадцятий гуманітарний рейс. Упродовж тижня вантажівки й рефрижератори доставили 243 тисячі продуктових і 28 тисяч дитячих наборів на склад «Донбас Арени» й на розподільчу базу в Маріуполі.

Нагадуємо, що Рінат Ахметов поставив завдання своєму Штабу максимально допомогти мирному населенню Донецької та Луганської областей, яке постраждало під час конфлікту. Штаб вже доставив більше мільйона продуктових наборів до регіону. До кінця року все буде доставлено 2 мільйони наборів із допомогою.

Продуктові набори призначені для соціально незахищених категорій містян (про те, хто може отримати продукти від Гуманітарного штабу Ахметова — читайте тут).