Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

За чотири дні на Донбас доставлено не менш ніж 952 тонни гуманітарного вантажу

03.02.2017

Гуманітарний штаб, ДТЕК і Метінвест продовжують надавати оперативну допомогу Донбасу з обох боків лінії зіткнення. За дорученням Ріната Ахметова, вони об’єднали свої ресурси для порятунку мирних жителів у зоні бойових дій. З 31 січня до 3 лютого було доставлено не менш ніж 952 тонни гуманітарних вантажів.

У зазначений період Штаб Ріната Ахметова відправив на Донбас трьома колонами 880 тонн продуктів. Окремо для жителів Авдіївки, яка залишилася без світла і води, було доставлено 10 тонн продуктів для приготування гарячих обідів нужденним.

Також в Авдіївку було направлено не менш ніж 62 тонни гуманітарних вантажів від підприємств Групи Метінвест. Це 26 кубів води, 8 тонн продуктів, 5 дизельних генераторів, 28 тонн дизельного палива, 76 печей, вогнегасники, будматеріали й теплий одяг.

У режимі надзвичайної ситуації продовжують працювати пункти видавання Штабу Ріната Ахметова на непідконтрольній території. Станом на 3 лютого, пункти видавання закриті тільки у двох найбільш обстрілюваних районах. Але для їхніх жителів Гуманітарний штаб передбачив можливість отримання допомоги в будь-якому іншому відкритому пункті видачі.

Крім надання гуманітарної допомоги, не припиняються спроби відновити подавання води й електроенергії постраждалим від бойових дій населеним пунктам. Сьогодні, 3 лютого, енергетики ДТЕК змогли виконати частину робіт з відновлення лінії електропередачі в Авдіївці. Аварійні роботи триватимуть завтра, щойно буде надано «зелений коридор».

Штаб Ріната Ахметова продовжить відслідковувати інформацію про поранених мирних жителів. За останніми даними, з 29 січня до 3 лютого було поранено щонайменше 33 осіб. Гуманітарний штаб готовий допомогти всім постраждалим і пораненим під час обстрілів. Якщо вам відомі факти поранення мирних жителів, просимо звернутися на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0800 509 001.

Дізнатися найактуальнішу інформацію про гуманітарну ситуацію в зоні бойових дій можна на сайті Фонду Ріната Ахметова.