Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

За 3 роки роботи Гуманітарний штаб Ріната Ахметова врятував понад мільйон людських життів

07.08.2017

6 серпня 2014 року Рінат Ахметов прийняв доленосне рішення, яке згодом врятувало життя понад мільйон людей. Об’єднавши зусилля Благодійного фонду, футбольного клубу «Шахтар» і бізнес-активів групи СКМ, він створив Гуманітарний штаб для надання допомоги мирним жителям Донбасу, які постраждали від воєнного конфлікту. У той час, коли масштаб воєнних дій і людських трагедій стрімко збільшувався, тільки спільними зусиллями, сконцентрувавши всі ресурси і скоординувавши дії, можна було надати дієву допомогу тим, хто її особливо потребував.

За 3 роки роботи Штаб став наймасштабнішою гуманітарною місією на Сході України. Була створена безпрецедентна для країни система допомоги людям, що базувалася на провідних світових гуманітарних практиках, а також на власних алгоритмах і методиках, які стали зразковими.

Із самого початку бойових дій Штаб зайнявся евакуацією й розселенням людей із гарячих точок. Було евакуйовано 39 462 особи, з них – 14 784 дитини, допомогу з розселенням надали 6 939 людям. За роки роботи Штабу на Донбас було відправлено 6 561 машину зі 131 220 тоннами продуктів.

У зоні воєнного конфлікту (на підконтрольній Україні території) сьогодні діють 25 стаціонарних пунктів і бригади мобільного видавання, які доставляють продуктові набори в найбільш віддалені ділянки прифронтової зони.

На цей момент робота Гуманітарного штабу Ріната Ахметова сфокусована на допомозі найбільш соціально незахищеним категоріям населення – пенсіонерам, дітям, багатодітним сім’ям, інвалідам, які проживають з обох боків лінії розмежування. У межах Штабу діють такі програми і проекти, як «Допомога населенню», «Адресна допомога», «Реабілітація поранених дітей», «Ліки дітям», «Здорове серце», «Мирне літо – дітям Донбасу», завдяки яким люди отримують рятівні продуктові набори й медичну допомогу, діти оздоровлюються і одержують психологічну реабілітацію.

«Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагав і продовжує допомагати мирним жителям Донбасу. Робота не припиняється ні на хвилину, а кількість людей, залучених до процесу надання допомоги і її отримання, зростає щодня. Так, на сьогодні допомогу вже отримали 1 153 323 особи, упродовж трьох років видано 11 833 951 набір виживання. За всім цим стоїть щире співчуття творця нашого Штабу, Ріната Ахметова, до людей, його бажання допомогти тим, кому війна принесла багато горя і втрат», – говорить Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу.