Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як проходять навчання майбутні тренери проекту «Наставництво»?

25.07.2016

Команда тренерів проекту «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова пройшла 4-денний тренінг із підготовки наставників для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Мета навчання — підготовка тренерів, які проводитимуть навчання майбутніх наставників.

У тренінгу, який провели фахівці громадської організації «Одна надія», взяли участь дві проектні команди, психологів і соціальних працівників, з Маріуполя і Святогірська. Саме з дітьми-сиротами в цих містах будуть працювати наставники. Тренери вивчали особливості соціалізації дітей-сиріт у колективних установах, їхні потреби, психологію, вплив відсутності батьків на виховання. Окремо приділили увагу роботі з дітьми з особливими потребами.

«Пройдений тренінг — один із важливих етапів у системній підготовці та роботі наставників. Їм цю методику роботи тренери тепер будуть передавати на місцях, допомагаючи набути й розвинути необхідні навички. Психологи й соціальні працівники проекту будуть супроводжувати наставників упродовж усієї роботи з дітьми», — розповіла Євгенія Рзаєва, керівник програми «Сирітству — ні!».

Проект «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова запущено 2016 року. Основна мета — допомога дитині-сироті в підготовці до самостійного життя після закінчення інтернату. Розвиток її потенціалу, визначення життєвих цілей, формування людських взаємин, культурних і моральних цінностей. У цьому йому допомагає наставник — доросла людина з життєвим досвідом, яка добровільно згодна навчити дитину й допомогти їй почати життя поза інтернатом.