Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як подолати стрес під час війни: психологи Фонду Ріната Ахметова проводять групові консультації в областях України

22.06.2022

Війна – це неординарна подія високої небезпеки. Сьогодні мешканці України відчувають стрес такого рівня, з яким важко порівняти більшість подій мирного життя. Людям дуже складно адаптуватися до умов життя під загрозою, тож професійна допомога психолога може стати у нагоді.
 
З 27 червня мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова розпочинають безкоштовні групові консультації на тему «Як подолати стрес під час війни». Зустрічі проходитимуть у Запорізькій, Дніпропетровській та Київській областях. Перша консультація відбудеться у Запорізькій області. Психологи Фонду поділяться працюючими механізмами щодо того, як вийти з кільця тривоги та паніки і намагатися продовжувати своє життя попри все.
 
«Ми не закликатимемо вас вдавати, що війни, горя та страху немає. Ми хочемо пояснити, що з вами відбувається з боку психіки та як допомогти своєму мозку в цей непростий час», — зазначає Ірина Блажан, директор проєктів та програм Фонду Ріната Ахметова.
 
Безкоштовні групові консультації проводять психологи мобільних бригад проєкту «Подолати», який реалізується в рамках Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. 

Актуальну інформацію щодо дат і місць проведення консультацій ви можете дізнатися у наших соціальних мережах або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.
 
Від початку війни психологічну допомогу від Фонду отримали понад 86 000 жителів країни. Задля цього 250 психологів пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова з курсу «Травма війни».