Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як подолати стрес під час війни: мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова проводять безкоштовні групові консультації 

14.03.2023

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова продовжують надавати безкоштовні консультації на тему «Як подолати стрес під час війни» у містах України. 

Проєкт Фонду Ріната Ахметова з психологічної допомоги мешканцям України, які постраждали від війни, розпочався у 2014-му. Під час повномасштабного вторгнення у рамках проєкту почали працювати мобільні бригади психологів. А 10 березня 2023 року у Запоріжжі відбулася перша цьогорічна зустріч: вона пройшла у бомбосховищі ліцею та викликала великий інтерес. 

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова надають допомогу найуразливішим категоріям населення, зокрема, вимушеним переселенцям, яких наразі багато саме в Запорізькій та Дніпропетровській областях. У 2023 році проєкт розширює аудиторію та долучає до зустрічей учнів старших класів, а також лікарів, які під час війни працюють на власній передовій, та вчителів, які продовжують навчальний процес за будь-яких умов. Усі ці люди вкрай потребують психологічної підтримки.

«Групові заходи проводяться із кількома цілями. Одна з них — профілактика стресового стану. Для цього ми надаємо практичні вправи, які допомагають зменшити психологічне навантаження. Люди можуть тут і зараз відчути, як тілу стає легше, як напруження стає меншим. Інша мета — психоедукаційна. Ми надаємо людям інформацію про природні реакції організму на неприродні події: військові реалії, за яких ми живемо більше року», — пояснює Яніна Астаф'єва, психологиня Фонду Ріната Ахметова, членкиня Національної психологічної асоціації. 

Психологічну допомогу від Фонду з 2014 року отримали вже понад 145 тисяч жителів України. Задля цього 250 психологів пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова з курсу «Травма війни».