Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як підготувати себе до усиновлення/опіки? Кроки саморозвитку. Розвиваємо сміливість та стійкість до навантаження

12.10.2022

Зазвичай, коли в людини з'являється мрія про усиновлення, і взагалі, коли люди хочуть взяти дитину в свою родину,то впевнені, що однієї любові і бажання буде достатньо. Але це не зовсім так. Повинен бути мотивація та сміливість, які дозволять вам з часом подолати усі труднощі на шляху усиновлення. Які кроки дозволять напрацювати сміливість та мотивацію - розповідають фахівці програми “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні”. Почнемо з найголовнішого.

Крок №1

Розвиваємо сміливість: вчимося долати навантаження

Є люди, які йдуть тим шляхом, яким зручно і комфортно. То їхній вибір, і вони щасливі цією можливістю. А є люди, яким цікаво йти некомфортним шляхом, вони постійно шукають нових цілей, до яких треба крокувати, щось долати тощо.

Усиновлення - це скоріше про другий, некомфортний варіант. Бо усиновлення - це надскладне навантаження. Тому важливо знати про себе перше - як ви сприймаєте виконання додаткових навантажень?

Почніть з випробування самого себе

 Візьміть на себе додаткове навантаження, наприклад:

- візьміть до себе на день/кілька днів дитину когось з родичів;

- візьміть до себе якусь тваринку чи папугу хоча б на певний час;

- інше додаткове навантаження, якого ще не мали.

Проаналізуйте свій досвід

“Що я відчував?” “Як я долав складнощі?”

Якщо ви не справилися з навантаженням?

Навіть негативний досвід може бути шляхом до усиновлення. Можливо ви взяли дійсно щось надто надмірне? Спробуйте спочатку зменшити навантаження, і поступово його збільшувати.

Великі математики теж починали з таблиці множення, а не з інтегралів. Якщо зробити висновки та спробувати знов, то можна виправити недоліки і споратися.

Для чого мені надмірні задачі?

Навіщо додаткове навантаження, якщо я хочу усиновити, - спитаєте ви?

Навантаження, що потребує від вас відповідальної поведінки, допоможе поступово налаштуватися до виконання надзадач. Головне при цьому - не розчаровуватися, і не втрачати гармонію життя, і поступово долати усі незручності.

Справа в тому, що усиновлена дитина зламає ваші попередні ритми життя, звички та все, що було “до неї”, і вже разом ви будете напрацьовувати новий, спільний ритм життя.

Наскільки ви навчитеся долати негаразди і не боятися надмірних задач до появи дитини, залежить те, наскільки успішним буде для вас процес усиновлення.

(Наступний крок - пошук власної мотивації -  у наступних публікаціях)