Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як допомогти дітям шкільного віку подолати стрес на фоні війни: поради психологині Фонду Ріната Ахметова

07.05.2022

В умовах війни діти будь-якого віку потребують особливої підтримки батьків. Проте допомагати впоратися з емоціями та стресом молодшому школяру та підлітку треба по-різному. 

Як допомогти дитині та чого не варто робити батькам? Психологиня та психотерапевтка Марина Сорокіна відповіла на важливі запитання у новому відео в рамках проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова».

– Не соромтеся ділитися власними переживаннями, нагадуючи дитині про те, що ви подбаєте про неї. І подумайте, що ви можете зробити разом, – радить експертка.

З усіма випусками проекту можна ознайомитися на YouTube-каналі Фонду Ріната Ахметова за посиланням. У рамках серії на каналі будуть з’являтися нові відео з практичними порадами, які стануть у пригоді кожному.

Зауважимо, що з 2014 року психологічну підтримку Фонду отримали понад 70 000 жителів країни різного віку, для цього 250 психологів пройшли навчання Фонду з курсу «Травма війни». Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов – Допоможемо». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 мільйонам осіб, із них 3,5 мільйони були врятовані на Донбасі.