Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Всіх дітей, що страждають на діабет, Штаб Ахметова забезпечить тест-смужками в Донецьку

07.09.2015

Із 7 вересня 2015 року Штаб Ріната Ахметова починає видавати тест-смужки інсулінозалежним дітям, які проживають на непідконтрольній території Донецької області.

Тест-смужки можуть отримати діти від 0 до 18 років, які страждають на цукровий діабет. Видаватимуть їх у Донецьку.

«З кінця серпня на гарячу лінію Штабу збільшилася кількість звернень від батьків із проханнями допомогти тест-смужками. Ми почали шукати варіанти доставляння, і завдяки нашим волонтерам вдалося їх завезти. Запаси інсуліну в діток також добігають кінця. Штаб Ріната Ахметова робить усе можливе, щоб розв’язати питання з доставлянням препарату в Донецьк найближчим часом», — розповіла Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Тест-смужки необхідні дітям, які страждають на цукровий діабет, для щоденної перевірки рівня глюкози у крові. На цей момент в аптеках на непідконтрольній території тест-смужки реалізуються за дуже високою ціною. 1 інсулінозалежній дитині на місяць необхідно 1,5 пачки, придбати яку батьки не можуть.

Навесні 2015 року Штаб Ріната Ахметова безоплатно забезпечив 3-місячним запасом інсуліну 160 дітей на непідконтрольній території. Пізніше батьки, чиї діти отримали препарат, звернулися до Штабу з проханням забезпечення тест-смужками. З 1 червня в Донецьку планували їх видавати всім нужденним дітям. Але у зв’язку із труднощами ввезення ліків на непідконтрольні території, доставити повний обсяг не вдавалося.

Для отримання тест-смужок необхідно:

  • зателефонувати на гарячу лінію Штабу (0800 509 001) і залишити заявку
  • підготувати такі документи: копію паспорта та ідентифікаційного коду одного з батьків, свідоцтво про народження дитини, медичну довідку, що дитина хвора на цукровий діабет (будь-яку, де вказано діагноз дитини)
  • очікувати дзвінка співробітника Штабу.

Заявку на отримання тест-смужок рідні інсулінозалежних дітей, які проживають на непідконтрольній території Донецької області, можуть залишити на гарячу лінію Штабу 0800 509 001.