Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Всесвітній банк переконує, що лікувати туберкульоз - вигідна справа

18.01.2008

Всесвітній банк звернув увагу урядів на те, що очікувана вигода, отримана завдяки активній боротьбі з туберкульозом, може значно перевищити їхні витрати на діагностику й лікування цього захворювання. Але за однієї умови. Вони повинні приєднається до глобального плану, спрямованого на різке зниження смертності від туберкульозу. Ці висновки стосуються, насамперед, 22 країн із найвищою захворюваністю на туберкульоз у світі.

 
До цього сумного списку входить і Російська Федерація. У доповіді підкреслюється, що в південній частині Африки, країнах Східної Європи й Центральної Азії дедалі частіше виникають випадки захворювання на туберкульоз із множинною лікарською стійкістю й широкою лікарською стійкістю. При цьому ймовірність того, що у хворих у Східній Європі й Центральній Азії розвинеться форма туберкульозу із множинною лікарською стійкістю в десять разів вища, ніж в інших регіонах світу.
 
А відповідно до результатів нового дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я, проведеного в місцях позбавлення волі в Україні, імовірність захворювання на туберкульоз серед ув'язнених може бути в 100 разів вищою, ніж серед населення загалом. У масштабах Європейського регіону ВООЗ (включає держави Центральної Азії) ця хвороба щорічно забирає життя 66 тисяч осіб.