Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Волонтери Гумштабу консультуватимуть матерів Донбасу на тему грудного вигодовування

05.11.2015

3 листопада волонтери Гуманітарного штабу Ріната Ахметова завершили навчання за темою: «Переваги грудного вигодовування». Отримані знання знадобляться їм при консультуванні молодих мам, що отримують дитячі продуктові набори від Штабу.

Гумштаб підтримав ініціативу ЮНІСЕФ та Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з популяризації грудного вигодовування серед матерів, які постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі. Тому з 28 жовтня 2015 року, ми змінили склад дитячих продуктових наборів. Для дітей від 0 до 11 місяців пропонується 2 види продуктових наборів: набір для підтримки матері, що годує грудьми, або набір дитячих сумішей (при штучному вигодовуванні). Діти віком від 12 до 35 місяців поступово переходять на доросле харчування й отримують відповідні продуктові набори.

Завдяки знанням, отриманим на тренінгу, волонтери зможуть не тільки пояснити причини введення нових дитячих наборів, але і зможуть продовжити популяризацію грудного вигодовування на місцях — безпосередньо серед одержувачів допомоги.

Тренінг щодо пріоритетів грудного вигодовування провели фахівці з навчання персоналу, співробітники ФК «Шахтар», які пройшли інтенсивне навчання в ЮНІСЕФ. У тренінгу взяли участь понад 80 волонтерів та координаторів пунктів видавання допомоги з Донецька, Макіївки та інших міст на непідконтрольних територіях Донецької області, у яких працює Штаб Ахметова. Місце проведення тренінгу — стадіон «Донбас Арена», який більше року виконує функцію головного логістичного центру Гумштабу.

«Спасибі Штабу за можливість навчання. Спасибі тренеру за грамотність і вміння подати матеріал. Отримана інформація стане у пригоді в нашій роботі. Спасибі, що дбаєте про наш рівень професіоналізму», — говорить Наталія Якимчук, координатор Кіровського пункту видавання у м. Донецьку.