Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Волонтери Гуманітарного штабу продовжують постачати продукти додому безпорадним людям похилого віку

06.04.2016

Самотні й тяжкохворі люди похилого віку та інваліди потребують особливої підтримки. Вони не можуть прийти за продуктовими наборами на пункт видавання самостійно, а попросити про допомогу їм нікого. Для таких людей волонтери Штабу Ріната Ахметова доставляють набори виживання додому.

У березні 2016 року волонтери доставили продукти 1 663 пенсіонерам та інвалідам. За весь час роботи Штабу адресно було доставлено 27 774 набори.

Гуманітарний штаб прагне, щоб усі одержувачі допомоги своєчасно отримували продуктові набори. Тому команда адресного доставляння поповнилася новими волонтерами. Небайдужі до чужого горя люди стають волонтерами і власними силами допомагають доставляти продуктові набори найбільш беззахисним жителям Донецька, Макіївки, Ханжонкового, Харцизька, Єнакієвого, Сніжного, Шахтарська й Тореза.

«Волонтери вказують на вкрай тяжке становище, брак електроенергії, води, додаткового джерела живлення, пенсіонери та інваліди адресного обслуговування виживають тільки за рахунок нашої допомоги», – розповідає координатор проекту Гумштабу з адресного доставляння Анжела Фокіна.

Також, за інформацією волонтерів, на околицях почастішали випадки крадіжки і пограбувань. Одержувачі адресного доставляння часто не можуть пересуватися, й тому залишають двері відчиненими, щоб люди могли заходити до них. Але, на жаль, крім ініціативних сусідів, які бажають хоч чимось допомогти самотнім людям, трапляються й безжальні правопорушники, які користуються становищем, і виносять найостанніше з дому, аж до буханця хліба.

«Під час нашого візиту, ми намагаємося не тільки передати набір, але й надати моральну підтримку. Це для нас є якістю обслуговування й комплексної допомогою», – пояснює Анжела Фокіна.

Адресне доставляння гуманітарної допомоги від штабу Ріната Ахметова здійснюється в Донецьку, Макіївці, Ханжонковому, Харцизьку, Єнакієвому, Сніжному, Шахтарську й Торезі. Для того щоб отримати продуктовий набір, необхідно залишити заявку на гарячій лінії штабу на лінію допомоги 0800 509 001. З правилами адресного доставляння можна ознайомитися на сайті Фонду Ріната Ахметова.