Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Відпочили і опанували психологічні техніки»: завершилася літня зміна «Блогер Кемп» від Фонду Ріната Ахметова

24.07.2024

Чергова зміна «Блогер Кемп» добігла кінця. Це відпочинок, організований Фондом Ріната Ахметова для хлопців і дівчат, які постраждали від війни. Цього разу у зміні знову брали участь діти, яких вдалося повернути із росії.

Кожна дитина отримала не лише оздоровлення і спогади про Закарпаття, а й допомогу психологів, які пройшли навчання від Фонду і вміють працювати із травмою війни. А ще, нові навички із блогерства та підказки про те, як обрати професію.

«Мені тут подобається. Особливо тоді, коли ми всі сидимо біля багаття», — розповідає 14 літній Кирило з міста Ізюм.

Його ровесник Орест із Гостомеля також задоволений відпочинком.

«Тут класно. Звичайно, спека дошкуляла, але басейн тут шикарний і в нас є кондиціонер. Ще мені дуже сподобалось, що тут "Блогер Кемп" і ми вчилися знімати відео», — ділиться враженнями Орест.

І додає, що психологи, які працюють у таборі, «допомагають прийти у нормальний стан в умовах цієї війни, відійти від неї». І що техніки, якими поділилися фахівці, будуть корисними у різних ситуаціях і далі.

У кожній зміні «Блогер Кемпу» беруть участь діти, які втратили батьків під час війни; діти з прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу; діти опікунів і усиновителів; хлопці й дівчата, які проживають на території, де ведуться активні бойові дії; діти з деокупованих територій та дітлахи, які постраждали від бойових дій.

За 19 років за програмою «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 млн дітей України. Більше: https://akhmetovfoundation.org/rinat-ahmetov-dityam