Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Величезна подяка — ми їхали з однією сумкою»: евакуйовані мешканці Донеччини отримують допомогу від Фонду Ріната Ахметова

19.08.2024

У Покровському районі Донецької області триває евакуація. Фонд Ріната Ахметова передав гуманітарну допомогу до одного з хабів, де приймають людей, вивезених із найгарячіших точок регіону.

«Ви знаєте, яка це допомога? Це просто супер. Нас привезли сюди з однією сумкою, ні грошей, нічого. Документи і все. Що би ми робили без гуманітарки?», — говорить Наталя, евакуйована із Нью-Йорку.

Переважна більшість людей ще не знає, куди вирушить далі і що там чекатиме. Здебільшого мова про регіони у центрі та на заході країни.

«Це дуже потрібна допомога, дякуємо за неї. Там на перший час є все необхідне, щоби приготувати поїсти. Навіть у дорозі можна з’їсти консерву», — говорить Світлана, головна у цьому евакуаційному пункті.

За словами волонтера Миколи Осиченка, амбасадора Фонду та керівника Маріупольського телебачення, людей вивозять із гарячих точок щодня. Гуманітарна допомога від Фонду Ріната Ахметова чекає на людей, адже для Фонду дуже важливо підтримувати українців у складні часи.

Кожний продуктовий набір містить макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупу, соняшникову олію, консервовану квасолю, тушковане м‘ясо, паштет, печиво.

З 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».