Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Важливо допомагати дітям заради майбутнього»: 10-річна поранена Марина з Миколаївщини пройшла курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова

28.08.2024

У серпні 2022 року Марина отримала тяжкі вибухові травми внаслідок ракетного обстрілу її рідного Вознесенська, що на Миколаївщині. Весь цей час дитина лікується від наслідків того страшного вибуху. Нещодавно 10-річна дівчинка пройшла курс фізичної реабілітації та психологічного відновлення, забезпечений у санаторії на Закарпатті Фондом Ріната Ахметова.

«Я вважаю, що допомога Фонду взагалі неоціненна. Наші діти — це наше майбутнє. Якщо ми зараз допоможемо їм, то їхнє доросле життя буде набагато якісніше. Вони зможуть, не дивлячись на все жахіття, яке пережили, жити щасливими і здоровими людьми», — упевнена мама дівчинки, Анастасія.

Сама ж Марина теж поділилася спогадами і тим, як проходить її реабілітація.

«У санаторії мені подобається басейн, соляна кімната, дуже подобаються коні. Я лікуюся, насолоджуюся природою і відпочинком. У нашому Вознесенську постійно бахкає, прилітає, а тут спокійно. Мрію, щоб наше місто стало гарним, і без війни», — розповідає дівчинка.

Як зазначає лікарка санаторію Сніжана Чеботарьова, з початку російської агресії психологічну реабілітацію та лікування, забезпечені Фондом, пройшли багато людей. Вона розказала більше про стан Марини.

«Мама і дитина відмічають значне покращення, в першу чергу у психологічному стані дитини — Марина займається з психологом. Також є дуже хороші лікувальні результати. Завдяки Фонду Ріната Ахметова, вони мають можливість приїхати, оздоровитися, і я вважаю, що це дитині дуже на користь», — каже лікарка.

У рамках програми «Рінат Ахметов Дітям. Лікування та реабілітація поранених дітей» Фонд надає допомогу дітям, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

З 2014 року Фонд Ріната Ахметова надав допомогу з лікування та реабілітації понад 11 тисячам українців.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).