Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

В ООН назвали колосальною роботу Фонду Ріната Ахметова на Донбасі

05.08.2019

Фонд Ріната Ахметова і його найбільша програма – Гуманітарний штаб, веде колосальну роботу з надання допомоги мирному населенню Донбасу. Про це повідомив представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Пабло Матеу на прес-конференції в Києві.

«Я щойно отримав призначення в Україні, поїхав на Донбас, і в кожному населеному пункті, через який ми проїжджали, ми зустрічали великі скупчення людей. Я зупинявся, питав у присутніх, чого вони чекають. І всі мені говорили, що вони стоять у черзі за допомогою, яку привіз Рінат Ахметов», – розповів Пабло Матеу.

Він також підкреслив, що допомога Ріната Ахметова залишається вельми актуальною, зокрема психологічна.

«Конфлікт не припиняється. Це означає, що надання психологічної допомоги є вкрай важливим для жителів сходу України. І робота, що її як із дорослими, так і дітьми проводить у цьому напрямі Фонд, має колосальне значення», – сказав Пабло Матеу.

За словами представника Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців ООН, Фонд Ріната Ахметова робить дуже багато для того, щоб люди на Донбасі могли продовжувати жити. З його допомогою вони долають значні труднощі. Однак це не стосується непідконтрольних територій, де робота Фонду була заблокована 2017 року.

«Мене вкрай стурбувало, що по той бік лінії зіткнення знову наростає потреба в продуктах. Люди просять їжі! На мою думку, це пов’язано з тим фактом, що Гуманітарний штаб із 2017 року не може видавати допомогу по той бік лінії зіткнення», – підсумував представник правління Верховного Комісара ООН у справах біженців.

З перших днів збройного конфлікту на Донбасі всі зусилля Фонду зосереджені на допомозі мирним жителям. Найбільша програма Фонду Ріната Ахметова – Гуманітарний штаб – спрямована на підтримку найбільш нужденних мирних жителів Донбасу, які постраждали в результаті бойових дій:

– «Допомога населенню» – видано понад 12,3 мільйона продуктових наборів;

– «Адресна допомога» – індивідуальну допомогу отримали понад 50 000 людей;

– «Мирне літо – дітям Донбасу» – літній відпочинок і психологічну допомогу отримали приблизно 4500 дітей;

– «Реабілітація поранених дітей» – у рамках напряму проведено понад 100 курсів реабілітації;

«Евакуація та розселення» – було евакуйовано приблизно 50 тисяч мирних жителів. З них 15 тисяч – це діти