Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Києві відкрилася Х Міжнародна конференція благодійників

22.02.2018

Сьогодні, 22 лютого, стартувала Міжнародна конференція Українського форуму благодійників, яка проводиться вдесяте.

Учасники конференції розглянуть і проаналізують ступінь впливу благодійних організацій на реформи в Україні. Також обговорять і розроблять заходи, необхідні для розвитку нашої країни.

Конференція традиційно об’єднує найуспішніших експертів і практиків філантропії з різних країн світу. Серед учасників цього року – представники Програми розвитку ООН, Міжнародного Червоного Хреста, найбільших закордонних і українських благодійних організацій.

«Сьогодні держава перебуває в тому стані, коли їй потрібна допомога, – зазначив під час виступу на конференції Роман Рубченко, директор Фонду Ріната Ахметова. – І благодійні організації взяли на себе місію – допомагати нужденним, вирішувати гострі питання і проблеми людей. Одна з найсерйозніших проблем – це загроза гуманітарної катастрофи на сході України. За даними ООН, понад мільйон людей на Донбасі сьогодні недоїдають, понад три із половиною мільйони потребують допомоги. Щоб уникнути катастрофи, Фонд Ріната Ахметова створив Гуманітарний штаб, який три з половиною роки рятує жителів Донбасу. 80% допомоги, яку вони отримують, це допомога Гуманітарного штабу. Вироблено системний підхід, накопичено унікальний досвід, яким ми готові ділитися. Для ефективнішого розв'язання гострих соціальних проблем в Україні необхідно об’єднувати зусилля, аналізувати і використовувати досвід громадських організацій і державних структур, приватних і міжнародних ініціатив».

Крім перспектив співпраці між секторами, буде обговорюватися й питання про участь благодійних організацій у реформуванні охорони здоров’я. Також ключовими темами конференції стануть питання використання IT-технологій на користь суспільства й розвиток соціального підприємництва в Україні.