Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Усі зусилля – на допомогу людям: що зробив Фонд Ріната Ахметова за 60 днів війни

24.04.2022

Повномасштабна війна в Україні триває вже 60 днів. Увесь цей час мешканці України своєю мужністю та готовністю допомагати один одному невпинно підтримують країну у боротьбі з ворогом та наближають перемогу.

З перших днів нового етапу війни Фонд Ріната Ахметова зосередив і направив усі свої зусилля на допомогу людям, які опинилися у біді. Насамперед йдеться про гуманітарну допомогу – продуктові набори для тимчасово переміщених осіб і найбільш вразливих категорій населення та медикаменти для державних лікарень. 

За 60 днів широкомасштабної війни Фонд Ріната Ахметова передав для жителів Україні більше 540 тисяч одиниць медикаментів, понад 60 тисяч гемоконтейнерів і більше 130 тисяч продуктових наборів. Серед продуктів, що входять до складу наборів, є згущене молоко, борошно, макаронні вироби, цукор, пшенична крупа, паштет, консервоване тушковане м’ясо. Продуктові набори було розподілено у координації з органами місцевої влади, тоді як розподіл медикаментів координували з Міністерством охорони здоров’я України. За цей час гуманітарна допомога від Фонду охопила 940 тисяч людей.

Один з пріоритетних напрямів роботи Фонду – психологічна підтримка, якої зараз особливо потребують ті, хто вибрався з епіцентру бойових дій. Фонд Ріната Ахметова в Запоріжжі відкрив точки екстреної психологічної допомоги для людей, які евакуювалися із Маріуполя і Волновахи. Професійні психологи Фонду допомагають людям відійти від першого шоку. 

За 60 днів на гарячу лінію Фонду Ріната Ахметова надійшло понад 18 тисяч звернень. Найбільша кількість зареєстрована в тих регіонах, які найсильніше постраждали від бойових дій. 

Унікальний Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова з 2014 року збирає найбільший у світі архів історій мирних людей, які постраждали від війни. Архів Музею – це отримане з перших вуст джерело інформації про життя під час війни, а також психотерапевтичний проект для людей, які пережили травму війни та діляться своїми історіями.

Зазначимо, що допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 мільйонам осіб, із них 3,5 мільйона були врятовані на Донбасі.