Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Унікальна виставка у Львові: Фонд Ріната Ахметова запрошує подивитися на мамонта та носорога

26.06.2019

Сьогодні, 26 червня, Львівський державний природознавчий музей відкрив для широкого кола глядачів унікальну виставку «Льодовикова епоха: повернення мамута до Львова».

Експозиція працює із середи до неділі включно з 11.00 до 18.00. Понеділок і вівторок – вихідні дні. Для внутрішньо переміщених осіб – переселенців із Донбасу та Криму, вхід безкоштовний за наявності довідки переселенця.

Виставка створена врамках проекту «Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова, а її головними експонатами стали мамут і волохатий носоріг. Їхня унікальність, пояснюють вчені, полягає в тому, що останки таких тварин знаходять переважно у вічній мерзлоті. В Україні їх на початку ХХ століття виявили в озокеритовій шахті. Завдяки проекту вдалося своєчасно реставрувати викопні останки та навіть зберегти цілою структуру ДНК! Крім того, Фонд допоміг оснастити Львівський природознавчий музей сучасними мультимедійними технологіями. Як сказав професор із Цюріха, антрополог зі світовим ім’ям Ганс-Конрад Шмуц, тепер Львівський музей рівною мірою цікавий і дітям, і вченим. А саме таким і має бути сучасний музей.

«Фонд виконав чудову роботу, результати якої ви можете побачити на власні очі. Я запрошую всіх приїхати сюди», – підкреслив Ганс-Конрад Шмуц.

Тепер Львівський музей може скласти конкуренцію індустрії розваг і стати точкою тяжіння на культурній мапі України. На думку Тетяни Кухоцької, директорки з розвитку проектів Фонду, це сталося в результаті впровадження сучасних технологій і стандартів музейної діяльності.

«Завдяки проекту «Динамічний музей» працівники музею розробили дорожню карту змін, які могли б зробити його цікавим для сучасної аудиторії. Фонд підтримав цю програму й виконав свої зобов’язання. Підтримуючи минуле, підтримуючи музеї, закладається фундамент майбутнього», – пояснила Тетяна Кухоцька.