Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

УЧАСТЬ У XII НАРАДІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ МЕРЕЖІ ЗБЕРЕЖЕННЯ АКАДЕМІЧНОЇ СПАДЩИНИ «УНІВЕРСЕУМ» - МУЗЕЙНИЦТВО

24.05.2011

Виконавці - Наталія Писаревська та Лілія Казанцева.

Коли: З 24 по 31 травня 2011 р.

Де: XII Universeum Network Meeting у музеї Університету м. Падуя, Італія.

Чому: грантоотримувачі представлили українські університетські музеї під час міжнародної зустрічі в Падуї, Італія. Така презентація -  можливість розповісти світовій музейній громаді про досвід українських університетських музеїв, а також про сильні та слабкі сторони музеїв в Україні. Це також можливість вивчити шляхи інноваційного розвитку цієї ділянки у Європі, що сприятиме підвищенню якості роботи конкретних музеїв; нагода отримати новий досвід і знайти нові контакти.

Виконавці проекту представили два музеї – Астрономічний музей АО КНУ ім. Т. Шевченка та музей НТУУ «КПІ». На їхню думку, є корисним вивчення маркетингових та соціологічних досліджень, розуміння специфіки взаємодії адміністрації університетів та музеїв, місцевих громад університетських міст з цими музеями. Все це сприятиме кращій, більш ефективній роботі музеїв України у майбутньому.

Що саме:

  • Подорож до м. Падуя з метою доповіді про стан університетських музеїв в Україні, презентації конкретних музеїв і участі в дискусії в рамках наради Європейської мережі збереження академічної спадщини.

Повернутись до напрямку МУЗЕЙНИЦТВО