Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

УЧАСТЬ ПЕРЕМОЖЦЯ ДРАМАТУРГІЧНОГО КОНКУРСУ НЕДИ НЕЖДАНОЇ У ЖІНОЧІЙ ДРАМАТУРГІЧНІЙ МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ, ЯКА ПРОВОДИТЬСЯ КОЖНІ ТРИ РОКИ І МІСТИТЬ ІНТЕНСИВНУ ТЕАТРАЛЬНУ ПРОГРАМУ ДЛЯ УЧАСНИКІВ ІЗ 50 КРАЇН - ТЕАТР

14.08.2012

Коли: 14 – 21 серпня 2012 р.

Де: м. Стокгольм, Швеція.

Царина: театр.

Чому: досі українські драматурги не брали участь у цій Міжнародній конференції, тож Україна була представлена вперше. Надія Мірошниченко презентувала п’єсу, котра перемогла у конкурсі Конференції, а також виступила із доповіддю про театральну ситуацію та драматургічний контекст України. Програма Конференції складалась із таких напрямів: театральні читання п’єс, доповіді учасників, тематичні семінари, майстер-класи, вистави, дискусії тощо. Відбулись семінари на теми: «Гендерне представництво на сцені», «Маргінальний голос», «Жінки драматурги минулих днів», «Жіночі портрети суспільства». 

На переконання Надії Мірошниченко, обмін досвідом з мистецької практики із представниками 50 країн світу стане ефективним інструментом запровадження театральної реформи, вкрай актуальної для України.

Що саме:

  • Презентація п’єси та доповідь про театральну ситуацію в Україні;
  • Участь у програмних заходах конференції.

Повернутись до напрямку ТЕАТР