Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Ровеньках і Торезі відновили роботу пункти видавання гуманітарної допомоги від Штабу Ахметова

14.05.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова стежить за можливістю відкриття нових точок видавання продуктових наборів у Донецькій і Луганській області та відновленням роботи тих пунктів, які тривалий час перебували в зоні бойових дій. Про це розповіла на сьогоднішній прес-конференції в ІА «Українські новини» координатор Штабу Римма Філь.

«На Гарячу лінію Гуманітарного штабу постійно звертаються люди із проханням відкрити нові пункти в тих містах Донбасу, де з різних причин досі не видають продуктову допомогу, — сказала Римма Філь. — Ми йдемо назустріч людям за першої можливості. Так, із 27 квітня на численні побажання місцевих жителів через гострий брак продуктів відновив свою роботу пункт у Торезі». За перші 2 тижні роботи там видали 1639 дорослих продуктових наборів і 267 дитячих. Щомісяця пункт планує віддавати людям понад 7 тисяч наборів виживання.

З березня 2015 року також відновила свою роботу точка видавання гуманітарної допомоги в Ровеньках, яка тривалий час була закрита через активні бойові дії. Усього з початку роботи Штабу в цьому місті було видано 12 513 дорослих продуктових наборів і 3795 дитячих. У планах на травень — видати 3000 дорослих наборів і 500 дитячих.

«За цими сухими цифрами стоїть щоденна кропітка робота волонтерів Гуманітарного штабу й тих колон із найнеобхіднішими продуктами, які формуються в різних куточках України та відправляють на Донбас, де тривають бойові дії і страждають люди. За дорученням Ріната Ахметова ми будемо допомагати мирним жителям Донецької та Луганської області доти, поки не настане мир», — говорить координатор Штабу.

Географія роботи пунктів видавання та доставляння допомоги включає в себе 19 районів і 61 місто Донбасу. Звертаємо увагу, що графіки роботи пунктів можуть змінитися в разі зміни плану доставляння продуктових наборів на точки видавання, а також через загострення ситуації в регіоні. Можливим є оперативне закриття тих чи інших пунктів видавання у зв’язку із загрозою безпеці мирних жителів і волонтерів. Додатково інформацію щодо роботи пунктів можна дізнатися на сайті Штабу в розділі «Онлайн допомога» та за телефоном гарячої лінії 0800 509 001.