Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Маріуполь прибула чергова партія наборів виживання від Штабу Ріната Ахметова

23.07.2015

Сьогодні, 23 липня, у Маріуполь прибула третя в липні автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Допомога призначена мирним жителям Донецької та Луганської областей із населених пунктів на лінії зіткнення, а також переселенцям, які перебувають у містах Донбасу на підконтрольній українській владі території.

Для формування 25 тисяч дорослих наборів виживання доставлено 320 тонн продуктів: цукор, крупу, макарони, горох, борошно, вівсяні пластівці, паштет, консерви із сардин, згущене молоко й соняшникову олію. Всього — 16 великовантажних автомобілів.

Автоколона прибула до маріупольського логістичного центру з повним пакетом документів, який підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

Це 24 автоколона, відправлена Штабом Ахметова в Маріуполь майже за рік роботи. Набори виживання, сформовані на маріупольському складі, видаються мирним жителям на лінії зіткнення й переселенцям на мирній території Донецької та Луганської областей у стаціонарних пунктах видавання допомоги, а також доставляються мобільними бригадами волонтерів.

За 2 місяці роботи такі бригади видали 9,8 тисяч дорослих і дитячих наборів виживання у віддалених селах Донбасу, зокрема, на лінії зіткнення. Докладніше про те, як і де працюють такі мобільні бригади, можна подивитися тут.

Штаб Ріната Ахметова продовжує забезпечувати мирних жителів Донбасу наборами виживання з обох боків лінії зіткнення. Станом на ранок 23 липня 2015 року волонтери Штабу видали 3 млн 710 тис. дорослих і 268 тис. дитячих наборів виживання в Донецькій і Луганській області з обох боків лінії зіткнення.