Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У червні поранені діти з Донбасу пройдуть курс реабілітації

14.06.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова в межах проекту «Реабілітація поранених дітей» продовжує надавати допомогу дітям Донбасу, які дістали поранення під час бойових дій. У таких дітей є можливість пройти курс відновлення в санаторіях України, серед них «Великий луг» у Запоріжжі.

У цей санаторій уже приїхала 5-річна Мілана Абдурашитова з Маріуполя. Під час обстрілу в січні 2015 року вона втратила маму, яка накрила дочку собою. Мілані ампутували ніжку. Зараз вона звикає до протезу і проходить черговий курс реабілітації, який допоможе їй відновитися психологічно і зміцнити м’язи.

«Щиро дякую Гумштабу, що підтримує нас. Мілана тільки переступила поріг санаторію, сказала: «Мені тут дуже подобається!». Нас добре зустріли, нагодували, поселили. Вже лікар із нами попрацював – зробив призначення, розпланував процедури», – каже бабуся Мілани Ольга Абдурашитова.

Цьогоріч за проектом «Реабілітація поранених дітей» Гумштабу Ріната Ахметова шестеро дітей пройшли 21-денний комплекс відновлювальних процедур у санаторіях. До кінця червня заплановано заїзд ще трьох діток.

«Гуманітарний штаб Ріната Ахметова приділяє особливу увагу дітям, які дістали травми під час бойових дій. За час реалізації проекту 65 дітей отримали допомогу на санаторно-курортне відновлення й технічні засоби реабілітації – ортези та протези», – розповів менеджер напряму «Адресна допомога» Владислав Денисенко.