Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Берліні відбувся міністерський форум «Всі проти туберкульозу»

05.11.2007

За повідомленням прес-служби Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) делегація України, представлена Віце-прем'єр-міністром Д.В.Табачником і Міністром охорони здоров'я Ю.О.Гайдаєвим, взяла участь у Європейському міністерському форумі "Всі проти туберкульозу", що відбувся в Берліні. Форум організований Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) і Міністерством охорони здоров'я ФРН, де взяли участь 53 урядові делегації з європейських країн.  

 
Мета форуму - підсилити боротьбу з туберкульозом на державному рівні, а також зобов'язати європейські держави забезпечити повне й адекватне фінансування заходів, спрямованих на профілактику туберкульозу й боротьбу з ним.  До учасників форуму щодо посилення контролю за цією недугою шляхом зміцнення систем охорони здоров'я в європейських країнах звернулися Федеральний міністр охорони здоров'я Німеччини Ула Шмідт, Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Марк Данзон, Спеціальний посол Генерального секретаря ООН із питань боротьби з туберкульозом. 
 
Міністр охорони здоров'я України Юрій Гайдаєв узяв участь у дискусії з теми "Яка увага приділяється туберкульозу, як проблемі громадського здоров'я, у національних системах охорони здоров'я". У своєму зверненні до присутніх Юрій Гайдаєв указав, що сьогодні в Україні щогодини реєструється 4 нові випадки туберкульозу й 1 випадок смерті від цього захворювання, а за останні 10 років поширеність активних форм туберкульозу зросла на 6%.  Юрій Гайдаєв підкреслив, що поліпшення соціального добробуту населення, підготовки й соціального забезпечення медичних кадрів, важливе збільшення фінансування протитуберкульозних заходів - це першочергові державні завдання щодо подолання епідемії туберкульозу, над вирішенням яких працюють сьогодні в Україні. В Україні прийнятий і діє Закон "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз" і подолання цієї небезпечної недуги є невід'ємною складовою частиною державної політики й національної безпеки держави - вказав міністр. 
 
За результатами дискусій учасники Форуму ухвалили декларацію Європейського регіону проти туберкульозу. 
 
Цю інформацію Ви можете знайти за адресою: http://www.moz.gov.ua/ru/main/press/?docID=8646