Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У 300 сіл на Донбасі доставили допомогу мобільні бригади волонтерів

02.02.2016

Мирні жителі 300 населених пунктів Донецької області в «сірій зоні» та віддалених районах на непідконтрольній території отримали допомогу від Штабу Ріната Ахметова. Штаб приділяє особливу увагу наданню допомоги жителям лінії зіткнення, де перебої з електрикою, немає продуктів харчування.

Один з останніх виїздів волонтерів – 4 села Мар’їнського району. Одні межують із непідконтрольною територією, в інших – багато переселенців. За один день роботи допомогу отримали 850 осіб у Парасковіївці, Славному, Новомихайлівці, Степовому. «Рятуючись від обстрілу, люди переселялися в сусідні села в районі, у багатьох немає роботи, на невеликі соцвиплати та гуманітарку виживають цілими сім’ями. Ми як і раніше допомагаємо найбільш соціально незахищеним. Найбільше серед них старих», – розповідає Євгенія Рзаєва, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу.

«Мобільні» волонтери Штабу Ахметова видавали допомогу в 9 районах Донецької області з обох боків лінії зіткнення. Це – Ясинуватський, Волноваський, Артемівський, Мар’їнський, Амвросіївський, Шахтарський, Тельманівський, Новоазовський, Володарський райони, а також місто Дзержинськ і його селища-сателіти.

«За 8 місяців роботи ми склали для себе своєрідну «мобільну карту допомоги». Працюючи безпосередньо з людьми на місцях, наші волонтери можуть реально оцінити потреби й ситуацію. Це ті села, де підтримка потрібна постійно. Упродовж лютого наші бригади відвідають ще близько півсотні населених пунктів у 6 районах Донецької області», – говорить Євгенія Рзаєва.

Проект мобільних бригад Гуманітарного штабу було запущено у травні 2015 року. Мобільне доставляння продуктів дозволяє надати допомогу людям у «сірій зоні», а також у віддалених селах на непідконтрольній території, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання. Станом на 2 лютого 2016 року допомогу від мобільних бригад волонтерів Гуманітарного штабу отримали понад 87 000 осіб.